CICLE DE WEBINARS 2021

Si vols estar al dia de les tendències en sostenibilitat, conèixer casos d’èxit, reflexionar sobre com ho podries aplicar a la teva organització i descobrir com “Activem la sostenibilitat”, no et perdis els Webinars Anthesis Lavola 2021.

SÈRIE NET ZERO

MÉS INFORMACIÓ

SÈRIE CADENA DE SUBMINISTRAMENT

MÉS INFORMACIÓ

SÈRIE EDUCACIÓ

PROPERAMENT MÉS INFO

SÈRIE RESIDUS

MÉS INFORMACIÓ

Calendari de webinars

RIESGOS CLIMÁTICOS Y CONTABILIDAD CLIMÁTICA


Qué implicaciones tiene la nueva ley de cambio climático para tu empresa?


Dimecres 15 de setembre
16h Barcelona / Madrid
09h Bogotà / México

Accedeix al vídeo de la sessió

La llei de canvi climàtic preveu una sèrie de fites en la reducció de gasos d’efecte hivernacle, el paper de les renovables i l’eficiència energètica que s’han de complir abans de l’any 2030, juntament amb l’objectiu més ambiciós a 2050 d’arribar a la neutralitat climàtica i aconseguir un sistema elèctric basat, exclusivament, en fonts de generació d’origen renovable. A més, la llei inclou l’elaboració d’informes sobre riscos, requeriments de divulgació i avaluació de riscos i oportunitats associades a el canvi climàtic. Com poden ajudar-te les recomanacions del TCFD a complir amb aquest últim requisit de la llei?

 

PONENTS:

  • Anna Remolà. Responsable de Projectes de Net Zero
  • Sofía Ordozgoiti. Responsable de Projectes de Net Zero

RENOVACIÓN WAVE STRATEGY: UN IMPULSO PARA LA NUEVA ERA DE LA EDIFICACIÓN SOSTENIBLE Y CIRCULAR


Dimecres 30 de juny
16h Barcelona / Madrid
09h Bogotà / México

Accedeix al vídeo de la sessió

La Comissió Europea va publicar a l’octubre 2020 una nova estratègia per impulsar la renovació, anomenada “A Renovation Wave for Europe – Greening our buildings, creating jobs, improving lives”. Aquesta estratègia té l’objectiu ambiciós de doblar les ràtios anuals de renovació d’edificis a Europa en 10 anys.

En aquest webinar presentarem els principis clau per a la renovació integral d’edificis en horitzons 2030 i 2050 i les opcions per accelerar aquesta renovació. “A Renovation Wave for Europe” té una visió integral que inclou la creació de treballs verds, la creació d’entorns sostenibles, la participació ciutadana i la visió a nivell de barris, així com problemàtiques socials relacionades amb la pobresa energètica.

PONENTS:

  • Verdiana Russo. Responsable de projectes de Net Zero
  • Cristina Bayés. Responsable de Net Zero

ACTIVANDO EL NET ZERO: DE LA DEFINICIÓN DE UN SBT A LA TRANSFORMACIÓN DEL MUNDO


Dimecres 16 de juny
16h Barcelona / Madrid
09h Bogotà / México

Accedeix al vídeo de la sessió

Davant l’emergència climàtica és necessari treballar en el compromís cap al Net Zero. Coneixeu el marc estratègic per a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en edificis, operacions i les cadenes de subministrament per a fer possible que abans del 2050 les empreses aconsegueixin un balanç Net Zero.

 

PONENTS:

  • Cristina Bayés. Responsable de Net Zero
  • Miquel Rubio. Director de Desenvolupament

Calendari de webinars. Sèrie Cadena de subministrament

CÓMO SOSTENIBILIZAR LA CADENA DE SUMINISTRO


Dimecres 22 de setembre
16h Barcelona / Madrid
09h Bogotà / México

Accedeix al vídeo de la sessió

A l’actualitat, la cadena de subministrament i la seva maduresa en sostenibilitat recobra una gran importància dins de les organitzacions; tant per augmentar el valor de productes o serveis, com per disminuir el risc pel que fa als proveïdors que podrien arribar a afectar a les organitzacions. Dins de la implementació de sostenibilitat en la cadena de subministrament, es té en compte la creació de polítiques, estratègies, anàlisi de riscos, així com sistemes d’avaluació i comunicació, accions que marquen un full de ruta per a la implementació de temes ambientals i socials en la cadena de subministraments. Des d’Anthesis Lavola, donarem el pas a pas, de les accions que la vostra organització podria emprendre per garantir la sostenibilitat al llarg de la cadena de subministraments, basats en el PDCA, ISO 20400: 2017 i iniciatives globals al voltant de la supply chain.

PONENT: Natalia Fonseca. Responsable de projectes de Sostenibilitat Corporativa

CÓMO ANALIZAR Y MEJORAR TU FICHA DE RESULTADOS ECOVADIS


Dimecres 7 de juliol
16h Barcelona / Madrid
09h Bogotà / México

Accedeix al vídeo de la sessió

Per millorar en les propies pràctiques en sostenibilitat o per requeriment d’un client, Anthesis Lavola presenta aquest webinar per ajudar a les organitzacions a comprendre els criteris i expectatives d’EcoVadis en els quatre àmbits d’avaluació: medi ambient, drets laborals i drets humans, ètica i compres sostenibles.

Els nostres experts d’Ecovadis compartiran exemples de bones pràctiques i donaran consells sobre con alinear-se amb els Principis d’Ecovadis.

 

PONENT: Aïda Ortiz. Consultora Tècnica de Sostenibilitat Corporativa

EL PAPEL DE LA CADENA DE SUMINISTRO EN LA CONSECUCIÓN DE LOS OBJETIVOS SBT Y NET ZERO


Dijous 30 de setembre 
16h Barcelona / Madrid
09h Bogotà / México

Accedeix al vídeo de la sessió

En l’actual dècada decisiva, on moltes organitzacions estableixen objectius basats en ciència per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle de la seva Abast 3, s’enfronten a un mateix desafiament, com aconseguir-los? Perquè ja siguin objectius a través de reduccions absolutes o que una gran part dels seus proveïdors estableixin els seus propis objectius, la cadena de subministrament ha d’estar alineada. El veritable treball per complir aquests objectius consisteix a escurçar el cicle de creació de capacitat dels proveïdors, fent que els proveïdors passin ràpidament del coneixement a l’acció sobre el clima. Com es pot fer?

 

PONENT: Miquel Rubio. Director de Desenvolupament

REPENSANDO EL RIESGO Y LAS OPORTUNIDADES EN LA CADENA DE SUMINISTRO


Dimecres 6 d'octubre
16h Barcelona / Madrid
09h Bogotà / México

Inscripcions

Les empreses estan cada vegada més atentes a les necessitats dels seus clients, que reclamen diàriament una transparència més gran. Mantenir la sostenibilitat en tots els processos, des del disseny fins al lliurament dels productes o serveis, és ja una prioritat per a les organitzacions, sobretot en aquelles que aposten per impulsar, protegir i conrear valors mediambientals, socials i econòmics més compromesos.

En aquest webinar parlarem dels riscos i oportunitats associats a la cadena de subministrament i com els hem de replantejar contínuament per protegir i assegurar la viabilitat de les nostres operacions a llarg termini.

PONENT: Joana Capote Soares. Transaction & Corporate Services Iberia Director

Calendari de webinars. Sèrie Residus

CORRESPONSABILIDAD CIUDADANA: SOLUCIONES INNOVADORAS PARA LA MEJORA DE LA RECOGIDA SELECTIVA DE RESIDUOS


Dijous 14 d'octubre
16h Barcelona / Madrid
09h Bogotà / México

Inscripcions

Amb la finalitat d’influir en els hàbits de la ciutadania, presentarem diferents models de corresponsabilitat ciutadana basats en solucions tecnològiques que faciliten la digitalització i gestió de les dades. Aquests models permeten una comunicació bidireccional entre el municipi i el ciutadà i, en darrera instància, la implantació de programes d’incentius o fiscalitat vinculats a la generació de residus.

PONENTS: Susanna Casanovas, responsable de Residus i Jordi Justo, responsable de projectes

CÓMO TE AFECTA LA NUEVA LEY DE RESIDUOS?


Dijous 28 d'octubre
16h Barcelona / Madrid
09h Bogotà / México

Inscripcions

En aquest webinar introduirem les principals novetats d’aquesta nova Llei i aprofundirem en l’afectació de les restriccions als plàstics d’un sol per a les empreses que posen al mercat envasos de plàstic.

PONENTS: Susanna Casanovas, responsable de Residus i Berta Mota, responsable d’Economia Circular

NUEVOS MODELOS DE RECOGIDA DE RESIDUOS METROPOLITANOS


Nova data i hora per determinar

Inscripcions

A dia d’avui ens trobem lluny dels objectius de reciclatge marcats per la UE, especialment les grans ciutats i les seves àrees metropolitanes. Per tal de poder assolir les fites marcades per als propers anys, cal implementar models de recollida de residus més individualitzats que corresponsabilitzin al ciutadà. En aquest webinar presentem les tendències metropolitanes en models de recollida de residus domiciliaris.

PONENTS: Mònica Peinado i Maider Saint-Gerons, responsables de projectes.